Život s inkontinenciou

Ako bojovať s úzkosťou kvôli inkontinencii

5 min. čítania

Verejný prejav. Dlhé cesty. Inkontinencia. Mnoho vecí v živote nám môže spôsobovať úzkosť. 
Úzkosť je bežnou reakciou na stres a v skutočnosti je užitočná, pretože nás robí ostražitejšími a opatrnejšími. Napríklad mierna nervozita pred verejným prejavom môže pomôcť zvýšiť pozornosť a zostriť zmysly. Alebo vás môže prinútiť dokončiť projekt v stanovenom termíne. Tieto pocity úzkosti však zvyčajne pominú hneď, ako situácia pominie. Potom, samozrejme, existujú úzkosti, ktoré nie sú ani zdravé, ani užitočné.
Únik moču u mužov je bežný zdravotný problém, ktorý má negatívny vplyv na psychiku a sebavedomie. Muži považujú tento intímny zdravotný problém za slabosť, preto sa zaň hanbia. Aby ste si zvýšili sebavedomie, prinášame vám niekoľko tipov, ako sa s touto úzkosťou vyrovnať a ako ju prekonať.

Cvičte a hýbte sa

Pravidelné cvičenie a fyzická aktivita prispievajú k celkovému pocitu pohody a znižujú úzkosť. Priamo v stave úzkosti potom môže upokojiť rýchle aeróbne cvičenie alebo rýchla chôdza.
 

Naučte sa relaxovať

Relaxačné techniky od meditácie až po hlboké dýchanie môžu pomôcť zahnať pocity úzkosti. Jednoduché a účinné sú aj svalové relaxačné cvičenia. Vyberte si sval, pevne ho stlačte na niekoľko sekúnd a potom ho uvoľnite. Cvičenie opakujte so všetkými svalmi.

 

Porozprávajte sa o tom

Mnohým ľuďom pomôže, ak sa pridajú k podpornej skupine, kde sa môžu podeliť o svoje problémy a úspechy s ostatnými. Môže to byť skupina ľudí s rovnakým problémom na Facebooku. Rozhovor s dôveryhodným priateľom, duchovným alebo psychológom môže tiež pomôcť zmierniť pocity úzkosti.
Informácie obsiahnuté na tejto stránke nenahrádzajú špecifické, individuálne lekárske poradenstvo a usmernenia od vášho lekára alebo poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ak sú známe všetky okolité podmienky a okolnosti. Ak máte obavy o svoje zdravie alebo o zdravie svojich blízkych, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc. Nikdy by ste nemali odkladať vyhľadanie lekárskej rady, ignorovať lekárske rady alebo prerušiť liečbu kvôli informáciám na tejto webovej stránke. Zámerom spoločnosti Depend® (a prípadne všetkých zdravotníckych pracovníkov) je, aby informácie na tejto webovej stránke boli aktuálne, včasné a presné, ale v rozsahu, ktorý nám dovoľuje zákon, nenesieme žiadnu zodpovednosť za tvrdenia, chyby alebo omyly. Spoločnosť Depend® môže tento materiál kedykoľvek zmeniť a doplniť bez predchádzajúceho upozornenia.