O inkontinenci

Ako na inkontinenciu u mužov

5 min. čítania

Únik moču u mužov nemusí byť stopkou pre aktívny životný štýl. Stačí len trochu plánovania. Vďaka týmto tipom vás nič nevyvedie z miery - a nikto si to nevšimne - bez ohľadu na to, čo práve robíte.

Naučte sa nosiť batoh, športovú tašku alebo brašňu cez rameno.

Ženy to majú v tomto smere jednoduchšie - kabelka je súčasťou ich oblečenia a nikto nespochybňuje, že ženy s ňou chodia na záchod. 
Príručné tašky a batohy môžu mužom tiež pomôcť zamaskovať mužské inkontinenčné pomôcky. Okrem absorpčných pomôcok môžete v taške nosiť aj iné osobné veci, ako sú slnečné okuliare, zápisník, denník alebo kľúče. V taške majte dostatočnú zásobu náhradných zdravotníckych pomôcok k výmene na verejných toaletách. Zároveň môžete použité pomôcky v taške alebo batohu odniesť a vyhodiť do koša.

Vždy majte po ruke mikroténové vrecká.

Do príručnej tašky si pribaľte plastové vrecká na zabalenie použitej inkontinenčnej pomôcky. Tmavšie modré alebo čierne vrecká môžu zamaskovať, čo je vo vnútri, ak potrebujete vyhodiť použité vložky alebo plienky na verejnosti. Hygienické vrecká pohlcujúce zápach nájdete vo väčšine drogérií alebo na internete.

V prípade potreby majte v aute náhradné absorpčné pomôcky.

Vždy majte v zálohe aspoň jednu alebo dve vložky Depend® Guards alebo Depend® pre mužov, inkontinenčné plienky alebo plienky pre dospelých a nezabudnite si ich podľa potreby doplniť.

Plánujte.

Nájdite si toalety vopred, najmä na miestach, ktoré nenavštevujete často. Užitočné je tiež stanoviť si harmonogram pravidelných výmen.
Netrápte sa tým, že si ostatní všimnú drobnosti, ako je napríklad odhodenie vrecka do toalety. Nikto sa nebude čudovať vašej osobnej starostlivosti.
Informácie obsiahnuté na tejto stránke nenahrádzajú špecifické, individuálne lekárske poradenstvo a usmernenia od vášho lekára alebo poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ak sú známe všetky okolité podmienky a okolnosti. Ak máte obavy o svoje zdravie alebo o zdravie svojich blízkych, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc. Nikdy by ste nemali odkladať vyhľadanie lekárskej rady, ignorovať lekárske rady alebo prerušiť liečbu kvôli informáciám na tejto webovej stránke. Zámerom spoločnosti Depend® (a prípadne všetkých zdravotníckych pracovníkov) je, aby informácie na tejto webovej stránke boli aktuálne, včasné a presné, ale v rozsahu, ktorý nám dovoľuje zákon, nenesieme žiadnu zodpovednosť za tvrdenia, chyby alebo omyly. Spoločnosť Depend® môže tento materiál kedykoľvek zmeniť a doplniť bez predchádzajúceho upozornenia.